Nápoj cider lze díky své osvěžující chuti srovnat k oblíbenému pivu, barvou a ovocnou vůní může někomu připomínat víno. Cider však stojí někde uprostřed. Je zlatavé průzračné barvy, avšak je méně nahořklý a méně perlivý než pivo. Řadí se mezi alkoholické nápoje a je vyroben ze zkvašeného jablečného, popř.hruškového moštu.
Cider zároveň obsahuje méně alkoholu než víno​​, většinou od 2 do 8,5 procent (sladký do 3%, polosuchý má 3 až 5%, suchý více než 5% alkoholu).
Nejlépe chutná ledově vychlazený.
Kromě výborné chuti se může tento alkoholický nápoj pochlubit vysokým obsahem antioxidantů, fenolů, zdravých flavonoidů – flavony, které předcházejí kardiovaskulárním onemocněním, rakovině a jiným nemocem.
Tento jablečný nápoj byl znám již v antice a v současnosti je nejpopulárnější ve Velké Británii, Francii, Pobaltí, ale i v Americe a Německu, kde ho mnohdy nazývají ovocným vínem.
Cider FIZZ je původem z Estonska, vyrábí se od roku 1994 a v Česku jej můžete zakoupit od léta 2009.